Våra bästa tips

Vi har hjälpt många av våra kunder att planera sin festmat till olika högtider. Vår samlade erfarenhet av vilka produkter som är populärast, hur mycket det går åt och hur mycket man ska beräkna per person har vi samlat här. Hoppas det hjälper dig i din planering.

Beräkna åtgång vid högtider

När du ska arrangera dop, bröllop, studentexamen, födelsedagar och andra festligheter vill man verkligen inte att maten ska ta slut. Hur mycket går det åt egentligen? Vilka produkter går åt mest?

Ett riktmärke är att beräkna åtgången till maximalt 200 gr totalt av kött och/eller fisk per person. Bjuder du på en blandad buffé – både laxar och kallskuret – är vår erfarenhet att ca 60-65% bör vikas åt laxen. Om du enbart serverar varmrökt lax till kokt potatis kan det räcka med ca 160-170 gr per person.

Buffétips - Laxbuffé

3 sorters varmrökta laxar (t.ex yankee, rosépeppar och vildmark), Lointslax (kallrökt) och Najadlax (gravad och kallrökt)

De varmrökta laxarna lägger du bara upp på serveringsfat och Loints- och Najadlaxen skärs i tunna skivor. Man kan exempelvis rulla ihop den skivade Najadlaxen som rosor på ett uppläggningsfat.

Till detta kan man servera nykokt färskpotatis, Örtagårdssås, Romsås och Hovmästarsås tillsammans med en grönsallad. Vill man göra det riktigt enkelt för sig bjuder man på vår goda potatissallad i stället för kokt potatis.

Buffétips - Lax och kallskuret

Välj en varmrökt lax (Yankee-, Rosé- eller Vildmarkslax), Najadlax, Gammeldags rostbiff, Pastramikryddad rökt fläskytterfilé och varmrökt fläskfilé tillsammans med potatissallad och en grönsallad.

Örtagårdssåsen passar till detta och ev Hovmästarsås till Najadlaxen.

Givetvis kan du plocka ihop dina egna favoriter ur vårt sortiment.