Lämna in ditt eget kött för rökning hos oss!

Vi tar emot ert kött för rökning! Inlämning och hämtning under våra ordinarie öppettider.

Vi har många års erfarenhet av rökning för en bra slutprodukt. Vi har gjort den nödvändiga anpassningen av våra lokaler för att vi ska kunna hantera kött som lämnas in. Många jägare kan i och med detta glädjas åt att vi kan ta emot styckningsdetaljer från exempelvis rådjur, hjort, älg, bäver och vildsvin för rökning, naturligtvis även lamm, gris och nöt.

Förboka din plats

Så här går det till

Förboka din plats

Förboka din plats inför närmast kommande inlämningsperiod. Det underlättar din och vår hantering.

Lämna in ditt kött

Du får ett påminnelsemail när inlämningsveckan börjar. Du lämnar in ditt kött under våra ordinarie öppettider den veckan och får ett kvitto till din e-post.

Vi röker köttet

Vi saltar och varmröker köttet med alspån 9-12 timmar i vårt moderna rökeri. Efter rökning kyler vi ner och vaccumförpackar bitarna.

Hämta ditt kött

Veckan efter du har lämnat in köttet får du ett mail när köttet är klart för hämtning. Du hämtar köttet under våra ordinarie öppettider och visar upp ditt kvitto.

Inlämningsveckor

v. 48 (29/11 - 5/12)

v. 49 - sista inför jul/nyår (6/12 - 12/12)

v. 4 (24/1 - 30/1)

v. 9 (28/2 - 6/3)

v. 13 - påsk (28/3 - 3/4)

Planera i god tid

Planera i god tid när du behöver ditt kött, då vi vissa månader bara röker en gång i månaden, andra två gånger. Du lämnar in köttet under våra ordinarie öppettider inlämningsveckan och hämtar det färdiga köttet veckan efter under våra ordinarie öppettider.

Vad ingår?

I priset på 70kr/kg ingår unik märkning, saltning, (bitar med ben saltas två gånger), varmrökning med alspån 9-12 timmar, nedkylning, sortering och vakuumförpackning. Det går att få bitarna nätade mot en kostnad av 25kr/bit.

Viktig info innan inlämning

  • Köttet skall vara styckat, max 15kg/bit för att det ska gå in i saltsprutan
  • Tänk på att inte lämna in för små bitar, då det lätt kan bli lite torrt. Ett tips är att näta ihop flera mindre bitar till en större bit
  • Vi är tacksamma om köttet är lagt i en hink eller låda med namn och vikt och att ni har koll på hur många bitar ni har med er för att underlätta administration och invägning, då detta görs vid kassan
  • Köttet skall vara tinat om det lämnas in veckan innan det röks och i övrigt obearbetat, vi saltar köttet
  • Förutom hjärta, röker vi inte inälvor
  • Benstycken ska inte ha någon päls
  • Vi benar inte ur kött
  • Vi tar inte emot fisk!
  • Pris: 70:-/kg (inkl moms) inlämnad vikt, minimidebitering 70:- även om vikten understiger 1 kg
  • Tillägg för små bitar med låg vikt
  • Betalning sker i samband med inlämning.
  • Inlämning och hämtning under våra öppettider

Lämpliga styckdetaljer att röka

  • Älg: Innanlår, ytterlår, ryggbiff, entrecôte, rulle, fransyska, rostbiff, bogstek och hjärta
  • Hjort och Rådjur: Lår, bog, ryggfilé, hjärta och stek
  • Vildsvin: Bog, kotlettrad, skinka, sidfläsk, ribs och stek
  • Lamm: Stek och lammfiol
  • Hare: Lår och rygg
  • And och Gås: Bröst och lår

Förboka rökning av kött

Fyll i formuläret nedan så blir inlämningen smidigare för dig och lättare för oss att planera. Du kan bara förboka för närmast kommande inlämningsvecka. När inlämningsveckan infaller går det bra att lämna in valfri dag under våra öppettider.

Du förbokar plats till inlämning

v. 48

2021-12-02 - 2021-12-04

För att inlämningen ska gå så enkelt och snabbt som möjligt kan du ange nedan hur många bitar du avser att lämna in. Vid inlämning väger vi dina bitar och ger dem ett unikt nummer.