Varmrökt lax med äggröra
Varmrökt yankeelax med äggröra
Ingredienser 4p
400 gr Varmrökt yankeelax
4 st Skivor mörkt bröd t.ex. kavring eller danskt rågbröd
1 st Avokado
50 gr Smör
6 st Ägg
1 Knippe skuren gräslök
Salt
Tillvägagångssätt
1. Börja med att knäcka äggen i en bunke, vispa äggen och salta.
2. Värm sedan en kastrull och ha i smöret.
3. Jobba sedan ”smeten” med en visp eller en slickepott på medelvärme tills man märker att äggröran börjar bli fast.
4. Dra av kastrullen från värmen innan du tror att den är riktigt klar, rör lite till för att få den sådär riktigt krämig!
5. Häll i gräslöken.
6. Bred brödskivorna med lite smör, lägg på äggröran och bryt på stora bitar av den varmrökta laxen.
7. Toppa med avokado och gräslök.
KLART!