Snitt med Najadlax och löjrom

Najadlax är en gravad och kallrökt lax. Gravningen är kortare än en normal gravning; ett dygn i stället för två, men röktiden är lika lång som för vanlig kallrökt lax. Smaken är mild och har en aning sötma i sig. Passar lika bra på påskbordet som en lyxig snitt att inleda påsken med.

Detta behöver ni:

1 bit Najadlax
Färskost naturell
Löjrom eller sikrom
Smetana eller crème fraîche, 1 dl Färsk pepparrot, 1 msk

Salt, peppar
Rädisor
Dill
Kex (finncrisp eller liknande)

Gör så här:

Låt romen rinna av i ett kaffefilter så vätskan försvinner.

Skär laxen i mycket tunna bitar.

Vispa med elvispen, smetana, pepparrot, salt och peppar till en hård kräm (ska gå och vända bunken upp och ner) lägg i spritspåse.

Skär rädisor i tunna skivor

Montera:
Kex, färskost, rädisor, lax, spritsa pepparrots krämen, rom, dillvippor. Servera så snart som möjligt!

Produkter du kan köpa av oss
399:- /kg

Najad lax - Kallrökt lax

Vår egen

295:- /st

Amerikansk löjrom

Joo Food 100 gr