
Rökta Lammracks med Pommes Anna och rödvinssky & chèvrekräm
Rökta Lammracks med Pommes Anna och rödvinssky & chèvrekräm
Just nu har vi varmrökta lammracks i butiken inför påsk
Detta behöver ni:
8 varmrökta lammracks
800g potatis fast sort
100g smält smör
1 vitlöksklyfta
Rödvinssås – ditt bästa recept
Chèvrekräm
200g chevre,
2dl matyoghurt
salt o peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader varmluft, koka vitlöksklyftan med smöret på låg värme, ca 10 min, ta upp klyftan. Skiva potatisen i ca 2 mm tjocka skivor & vänd runt i smöret, salta väl. Klä en brödform med smörpapper, lägg potatisskivorna omlott 3/ upp till kant. Baka mitt i ugn ca 50 min tills potatisen fått fin färg & är genombakad.
Koka din bästa rödvinssås. Mixa chèvre, yoghurt till en slät röra, salta o peppra. Baka gärna några småtomater med salt peppar & olivolja.
Servera och njut!